bij vragen bel 0620352911
onderaan de Sloop box vindt u de uitleg van de uitzonderingen


SLOOP BOX VOL SMAAK!

Borrelbite
Broodje & smeerbare Olijf
Chorizo
Spinata Romana
Parmaham

Amuses
Peenmousse & venkelsalsa
Sukade & spliterwten & kaantjes
Ganzenmousse & rettich
Zeebaars & verveine

Koude gerechtjes
Kabeljauw | kreeftenmayo | quinoa

Artisjok crémeux | aardpeer créme | zoete aardappelpuree | aardpeerchips

Warm gerechtje
Eendenborst | appellak | roseval aardappeltjes | geroosterde groente
Bereiding
- Bak de eend op de vetkant ±5 á 6 minuten. op de andere zijde ongeveer 3 minuten. Wikkel daarna de eend in folie zodat het goed op temperatuur blijft.
- bak ik dezelfde pak als de eend de roseval aardappeltjes ± 4 minuten, ze zijn al gaar dus u hoeft het alleen te verwarmen.
- verwarm een pannetje water tot voor het kookpunt
en voeg voor ± 4 minuten het zakje met groente toe.
- wanneer de andere ingrediënten klaar zijn: haal de eend uit de folie, lak in met de appellak aan beide zijde en garneer de borden.

Dessert to share
Mousse van vanille | peer | manderijn | noten | mousse van aardpeer

proeverij van kaas
Mahon : een Spaanse kaas, zacht en romig en bestaat voor 5% uit schapenkaas.
Cahill: Een Ierse kaas op basis van cheddar in combinatie met bierbrouwsel uit de Wereldberoemde Guiness Factory.
Morbier: een combinatie van ochtend en avond melk, met tijdens de rijping een natuurlijk gecreerd as-laagje.

friandises
huisgmaakte bonbons met witte passievrucht | framboos

UITZONDERINGEN

Elkhuizen:
Rabarber & peen
Zeebaars & paling
Makreel & manderijn
ganzenmousse & groene kool
spliterwten & popcorn
Framboos & chocolade
Warm gerechtje:
Lamsnek met chimmicurrie
- De lamsnek gaat 8 minuten op 180 graden in de oven. op een plaatje met een klein beetje olijfolie eronder.

Esther Algra:
In plaats van de vis gerechten vindt u de volgende aanpassingen:
Amuses: Hummus in plaats van zeebaars
Koud gerechtje: knol panna cotta in plaats van kabeljauw

Bart Samson
Uw dessert:
Frambozen Crémeux | sinaasappel mousse | chocolade ganache | aardbei | vanille


A La Carte menu

Brood & dip
broodjes | smeerbare olijf & gezouten boter

Geroosterde knolselderij crémeux
In zoutkorst geroosterde knolselderij crémeux | schorseneren | geschaafde truffel | pastinaak chips | dressings van sereh en truffel

Filet American van Kalf
Filet American van kalf | tonijn | soja & sesam | krokant fourikaki

Gegaarde buikspek
gerookte kabeljauw | saus van curry madras | little gem | krokante huid
Bereiding:
- warm de saus op in een panntje zonder toevoeging.
- de kabeljauw naar wens 10 minuten in een lauwwarme oven (lees ±40 graden).
Naar wens kan de kabeljauw ook op kamertemperatuur genuttigd worden
- Dresser het bord zoals op onderstaande foto.


Rouleux van lamsnek
Rouleux van lamsnek met rendang en groene kool| | Kimchi (pittig) | crème van zoeteaardappel | aardappelhaar
Bereiding:
- De lamsnek gaat 8 minuten op 180 graden in de oven. op een plaatje met een klein beetje olijfolie eronder.
- Desseer het bord zoals op de afbeelding hieronder


Zoet dessert
Mousse van vanille & gekarameliseerde peer & mousse van aardpeergel
Met manderijngel | noten & stoofpeer- dressing | gemarineerde peer

Internationale kazen
5 internationale kazen geselecteerd door de chef!
- 3 jaar oude kaas: van de koe, pittige harde kaas van Nederlandse bodem
- Tomme nostrade: van Nederlandse bodem, heeft een fruitig karakter
- Ocelli: geitenkaas uit Italië, gerijpt op de druivenmost van de Nebbiollo druif
- Fontina: oorsprong vanuit Italië, nootachtig & sterk
-Cahill: Ierse kaas op basis van Cheddar gerijpt met bierbrouwsel van The Guiness Factory